" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος» θα παίξει ο ΠΑΟ κόντρα στη Μπαρτσελόνα


Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα πέφτει απευθείας στα... βαθιά, καθώς το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι κόντρα στην δυσκολότερη ομάδα που θα μπορούσε να του τύχει, την... διαστημική Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδειξε να φοβάται αυτή την πρόκληση. Τόνισε μάλιστα ότι είναι το ιδανικό παιχνίδι απ' όλες τις απόψεις για να ξεκινήσει την θητεία του στον «πράσινο» πάγκο.

Ο 64χρονος τεχνικός στην πρώτη του γνωριμία με τους Έλληνες δημοσιογράφους είναι πολύ αναλυτικός, τονίζοντας πως θέλει να περάσει στην ομάδα την νοοτροπία του νικητή. Βέβαια, σε δύο μέρες δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, όπως παραδέχθηκε, αλλά επισήμανε πως δεν τον φοβίζει η Μπαρτσελόνα και περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κατσουράνης, υποστήριξε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση στην απόδοσή τους, ώστε να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: www.in.gr

Νέα 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισαν οι ναυτεργάτες


Τη συνέχιση της απεργίας του για το επόμενο 48ωρο (μέχρι τις 6:00 της 26ης Νοεμβρίου), αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε έκτακτη συνεδρίασή της, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.
Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.
Επίσης, ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για τη 10μηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και την ίδρυση Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς.

Να πρυτανεύσει η λογική και η εργασιακή ειρήνη, ζήτησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ.
«Το υπουργείο ανέλαβε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία για απεργίες ή εκβιαστικές λογικές στις δύσκολες αυτές εποχές» δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το «Υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».
Σημειώνεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά-οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατέληξε σε αυτήν την απόφαση, διαπιστώνοντας, ότι με εξαίρεση την Ένωση Πορθμείων, που υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010, και τις εργοδοτικές Οργανώσεις Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Από την πλευρά της η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της «οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες, αφού δεν απεργούν στο σύνολό τους -καταλήψεις υπάρχουν μόνο- οι επαγγελματίες συνδικαλιστές των σωματείων τους, καθορίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις από τον φόβο μήπως χάσουν τους παχυλούς μισθούς τους γι΄ αυτό δεν ρωτάνε τους ναυτεργάτες εάν επιθυμούν να απεργήσουν ή όχι».
«Σε αυτή τη δύσκολη -εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά- συγκυρία οφείλουμε να επιδεικνύουμε σύνεση. Να προσπαθήσουν όλες οι πλευρές να βρεθεί λύση», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας για τη Νέα Δημοκρατία Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει εξάλλου «Όσο για την κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάψει να παίζει με ζητήματα καίριας σημασίας, όπως η ακτοπλοΐα, η ναυτική εκπαίδευση και εργασία, οι άγονες γραμμές, η κρουαζιέρα και φυσικά το Λιμενικό Σώμα».

Νewsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανεστάλη η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών


Την αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ το απόγευμα της Τρίτης, μετά την έκτακτη συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο. Αρχίζει από το βράδυ η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Επίσης υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου, ένα από τα βασικά αιτήματα των απεργών.

Νωρίτερα το πρωί, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς τα κτίρια του ΥΠΕΣ, στην οδό Σταδίου και στη βασ.Σοφίας, χωρίς όμως να μπορέσουν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό.

Στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αποκρούστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης συμπλοκές.

Μέχρι την αναστολή της απεργίας, περισσότεροι από 33.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ ο συνολικός όγκος απορριμμάτων ανερχόταν σε 82.500 τόνους σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγιναν τα εγκαίνια του AEL FC Arena



Σύσκεψη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων


Η πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους άνεργους για το 2011 περιλαμβάνεται στους άξονες των δράσεων για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική προστασία που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λ. Κατσέλη και Γ. Κουτρουμάνης, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, στη ρύθμιση αυτή θα εντάσσονται 400.000 άνεργοι.
Επιπλέον, στους άξονες των δράσεων περιλαμβάνονται εθνικά ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης εργασίας και κοινωνικής προστασίας, καθώς επίσης και η κατάθεση του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Από 16/12 το εορταστικό ωράριο


Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου.
Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού την Κυριακή 19-12-2010, ενώ από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011, επανέρχεται το κανονικό ωράριο.
Στο μεταξύ, η ομοσπονδία αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προγραμματισμένη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 15-12-2010 και οι κινητοποιήσεις του εμπορικού κόσμου και το σχετικό διεκδικητικό πλαίσιο θα αποφασιστούν σε προσφορότερο χρόνο.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Αντιδράσεις για τα νέα διόδια


Με κινητοποιήσεις υποδέχθηκαν τη λειτουργία των νέων διοδίων της Αγίας Τριάδας στο 191ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας κάτοικοι και φορείς της περιοχής.
Για περισσότερο από δύο ώρες οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων και επέτρεπαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την εγκατάστασή τους.
Στην κινητοποίηση, εκτός από εκπροσώπους φορέων της Λαμίας και κινήσεις πολιτών, μετείχαν και κάτοικοι από την περιοχή του Μώλου και των Καμένων Βούρλων που ζητούν την κατάργηση των διοδίων, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για το παράπλευρο δίκτυο.

Πηγή: www.pathfinder.gr