" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Εντυπωσιακή η Έκθεση στο ατελιέ Κοράν















Άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή η έκθεση που διοργανώθηκε στο ατελιέ ΚΟΡΑΝ με τίτλο η "Τέχνη σε πείσμα των καιρών".
Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που φιλοξένησε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από όλους σχεδόν τους εικαστικούς χώρους.
Γλυπτική σε πηλό και μέταλο, αγιογραφίες, ζωγραφική, φωτογραφία, κεραμική, κατασκευή κοσμημάτων.
Πραγματικά σε πείσμα των καιρών που κατακλυζόμαστε από κάθε λογής έκπτωση στην ποιότητα της σκέψης και του πολιτισμού, οι Έλληνες καλλιτέχνες για μια ακόμα φορά δίνουν το παρών φωνάζοντας οτι η Τέχνη ήταν, είναι και θα είναι μια διαχρονικά ανγνωρισμένη αξία που δεν θα πάψει ποτέ να προσφέρει αξία στην ζωή μας.

«Λευκά» προβλήματα στην Ιαπωνία


Οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην Ιαπωνία έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις οδικές κυρίως συγκοινωνίες κατά μήκος των ακτών προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Ψυχρές αέριες μάζες συνέτειναν ώστε να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις και μεγάλη πτώση του υδραργύρου που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ για τον Δεκέμβριο στην βόρεια Ιαπωνία, ανακοινώθηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία.
Στην πόλη Νιγκάτα το ύψος του χιονιού έφθασε τα 28 εκατοστά και η χιονόπτωση θεωρείται η εντονότερη για τον μήνα αυτό τα τελευταία 24 χρόνια. Ακυρώθηκαν 24 πτήσεις εσωτερικού και 62 δρομολόγια των σιδηροδρόμων ενώ μία διεθνής πτήση καθυστέρησε για οκτώ ώρες.
Στην βόρεια Ιαπωνίας το ύψος του χιονιού έφθασε τα 93 εκατοστά στην Τσουρουόκα και τα 86 στην Ακίτα σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Στο νησί Χοκάϊντο (βόρεια) το θερμόμετρο έδειξε μείον 25 βαθμούς που θεωρείται η χαμηλότερη θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο που σημειώθηκε ποτέ στην περιοχή.
Η μετεωρολογική προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο κυρίως στην βόρεια Ιαπωνία και στην Θάλασσα της Ιαπωνίας

ΑΝΤ1

Χάος στις ανατολικές πολιτείες από τις σφοδές χιονοθύελες











Χάος επικρατεί σε πολλές πολιτείες της Αμερικής στις ανατολικές ακτές.
Ακόμα και στην Ουάσινγκτον η χιονοθύελα έχει δώσει πάνω από 30 εκ. ενώ στο Μέριλαντ και σε άλλες πολιτείες έχει πάνω απο 50 εκ. Οι άνεμοι σαρώνουν με ταχύτητα 50 μιλίων την ώρα. Η Νέα Υόρκη θα δεχθεί τις επόμνες ώρες - καθώς η κακοκαιρία κατευθύνεται προς την μητρόπολη - πάνω από 20 εκ. χιονιού. Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί, αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει ενώ εκατοντάδες σχολεία σε κάθε πολιτεία παραμένουν κλειστά. Χιλιαδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και η κατάσταση δεν πρόκειτε να βελτιωθεί πριν τις αρχές της εβδομάδας.