" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Τρελά κράνη με πολύ έμπνευση


Πρώτο κόμμα η αποχή.


Με 50% + η αποχή έλαμψε με την παρουσία της.

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον μικρόκοσμο των πολιτικών, που ζουν στην κοσμάρα τους, βολευμένοι με τα χιλιαδες ευρώ σαν μισθό κάθε μήνα, τα επιδόματα, τις δωρεάν παροχές, τα αναδρομικά, τα αμάξια, τους οδηγούς, τους αστυνομικούς συνοδούς και πόσα άλλα ακόμα.


Τι σχέση έχει αυτός ο κόσμος με τον εργαζόμενο των 800 ευρώ που προσπαθεί να μεγαλώσει παιδί? Που κάνει και δεύτερη δουλειά και μάλιστα εν γνώση του ανασφάλιστη, εκθέτοντας τον εαυτό του ώστε να πάρει 300-400 ακόμα να καλύψει τι βασικές ανάγκες του παιδιού του?

Ανάγκες που αυτοί οι πολιτικοί οι βολεμένοι έπρεπε να του τις παρέχουν. Όπως με την φορολογία του ο κάθε εργαζόμενος τους την προσφέρει?

Τι σχέση έχει με τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει πάρει δάνειο για να κάνει μια δουλειά και να δώσει δουλειά και σε άλλο κόσμο και πέφτει στα νύχια των τραπεζών, των τοκογλύφων, της εφορίας και σε νομικό καθεστώς που μόνο το συμφέρον του δεν κοιτάει να εξασφαλίσει?

Τι σχέση έχει με τον άνεργο πτυχιούχο που έχει ξοδέψει μια περιουσία να σπουδάσει και μένει στις λίστες ανέργων μήνες ή και χρόνια για να βρεί μια δουλειά και αναγκάζετε να δουλέψει η μάλλον να γίνει δούλος με το βασικό και ανασφάλιστος για να μην πεινάσει, να μην τον πάνε φυλακή για τα χρέη που μαζεύονται?

Τι σχέση έχει ο συνταξιούχος των 450 ευρώ που τον βλέπουμε στην λαική να ψάχνει τα καφάσια όταν φεύγουν οι μεγαλέμποροι μπας και βρει κανα μαρουλόφυλλο η τοματα κάπως καλή να την μαζέψει να φάει?

Τι σχέση έχει ο άνθρωπος που 2-3 χρόνια πριν την σύνταξη χάνει την δουλειά του? Που είναι 60+ χρονών και κανείς δεν θα τον πάρει για δουλειά?

Τι σχέση έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες, οι ανύπαντρες μητέρες, οι χήρες των 400 ευρω με παιδιά και πόσοι άλλοι ακόμα?


ΚΑΜΙΑ!!!


Για αυτό και γυρίζει την πλάτη, όχι στις εκλογές (όπως με το φτωχό τους το κεφάλι νομίζουν οι αξιολύπητοι πολιτικάντηδες που αγωνιούν παρακαλώντας για την επανεκλογή και εξασφάλιση της κουτάλας που λεγετε εξουσία), αλλά στην ξετσιποσιά, στην κραυγαλέα κοροϊδία της εξουσίας, που χαρίζει δισεκατομύρια ευρώ στις τράπεζες για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους αλλά δυσκολέυονται να βρούν ένα επιδόμα θέρμανσης για τους χαμηλόμισθους, που θεωρεί οτι με 500 ευρω ένας συνταξιούχος δεν δικαιούτε ΕΚΑΣ των 700 τον χρόνο, που το επίδομα για το τρίτο παιδί είναι 85 ευρώ και θεωρείτε κατόρθωμα, που βλέπει τυχάρπαστους να είναι στην εξουσία και να τρώνε δισεκατομύρια και να μην τους αγγίζει νόμος, να βλέπει 300 γαιδούρια στην βουλή να σηκώνουν ομόφωνα το χέρι ανεξάρτητα κομματικής παράταξης και να συμφωνούν στην αύξηση των αποδοχών τους, αλλά να δυσκολεύονται να περάσουν ένα νομοσχέδιο για αύξηση του κατώτατου μισθού στις γενικές συμβάσεις εργασίας.


Οσο δεν ανοίγουν τα κλειστά κουταβίσια μάτια τους, όσο δεν καταλαβαίνουν τι γίνετε γύρω τους, θα δούμε τον επόμενο Δεκέμβριο πολύ χειρότερες καταστάσεις. Γιατί όλοι αυτοί που ελεγχουν τις τύχες μας και τους υποχρεώνουν στον τρόπο διακυβέρνησης που αυτοί θέλουν, δεν αντιλαμβάνονται οτι αν πέσει αυτός που επάνω του πατάς για να είσαι ψηλά και να το παίζεις μάγκας, τότε η βούτα είναι πολύ οδηνηρή. Και οι επαναστατημένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα ώς γνωστόν.


Η χώρα είναι ακυβέρνητη στην ουσία και πάντα θα είναι. Ο λόγος που γίνετε αυτό πρέπει να μας απασχολήσει. Ποιοι και γιατί θέλουν την χώρα μας να παραπέει? Γιατί οι κραυγές υπερ των μεταναστών πέρνουν διαστάσεις αφύσικα φιλικές? Γιατί καποιοι γυρνάνε την πλάτη σε κεκτημένα της χώρας διακιώματα? Γιατί προσπαθούν να μας πείσουν οτι πρέπει να παραχωρήσουμε δικαιώματα για να μην δυσαρεστήσουμε κάποιους? Γιατί διαστρευλώνουν την ιστορία της χώρας μας που με τόσο αίμα γράφτηκε για να μπορούμε εμείς σήμερα να την τιμούμε και όχι να την καπηλευόμαστε.


Οσο δεν γυρνάμε σε αξίες πνευματικές και φιλοσοφικές, όσο δεν ενισχύουμε την παιδεία και την γνώση σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, όσο δεν φερόμαστε σε αυτούς που μας περνάνε για αμερικανάκια όπως τους αξίζει, τότε θα μπούμε σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες σαν κοινωνία και οι αντιδράσεις του κόσμου θα φτάσουν στο σημείο της αυτοδικίας και αυτο είναι κάτι που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει.



Ιstoploigos