" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Λαμπρά εγκαίνια για το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στο προβληματικό Ντουμπάι


Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα ο ουρανοξύστης Μπουρτζ, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Ο ουρανοξύστης ύψους 818 μέτρων αποτέλεσε σύμβολο ευημερίας, ωστόσο, τα εγκαίνιά του γίνονται την ώρα που το εμιράτο δέχεται τη βοήθεια του γειτονικού Αμπού Ντάμπι προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση.

Για την κατασκευή του εργάστηκαν πάνω από 12 χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων. Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2004.

Στον Πύργο θα υπάρχουν 30 χιλιάδες διαμερίσματα, εννέα ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, χώροι στάθμευσης κλπ.

Η ηγεσία του Ντουμπάι ελπίζει ότι τα εγκαίνια θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Εμιράτο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά την κατάρρευση του τομέα ακινήτων στα τέλη του 2008.



Newsroom ΔΟΛ

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έβγαλε τα ψάρια στους δρόμους των νησιών


Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη ...Βενετία. Στη Σύμη, δε, τα λαβράκια βγήκαν στους δρόμους και οι κάτοικοι τά ψάρευαν με απόχες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Σύμη, την Πάτμο, την Τήλο, την Κάλυμνο, τη Σάμο, αλλά και στα παράλια της Νοτιοδυτικής Τουρκίας. Μάλιστα, στην Αλικαρνασσό, που βρίσκεται απέναντι από την Κω, προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες.

Όπως δήλωσε στα Νέα ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ορισμένες περιπτώσεις που η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πολύ, τα λαβράκια βγήκαν στον παραλιακό δρόμο της Σύμης και τα κυνηγούσαν οι κάτοικοι με τις απόχες!

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην Πάτμο, όπου τα νερά κάλυψαν όλη την παράκτια ζώνη του λιμανιού τής Σκάλας και έφθασαν μέχρι τη μικρή πλατεία του νησιού.

Έντονο ήταν, επίσης, το φαινόμενο σε Σάμο και Κάλυμνο, όπου και εκεί βρήκαν ψάρια στη στεριά, ενώ στην περιοχή Αγιος Αντώνιος της Τήλου το ύψος των νερών της θάλασσας ξεπέρασε το ένα μέτρο.


Newsroom ΔΟΛ

Διάσημα ονόματα της μουσικής «κλείνουν» εισιτήρια για Ελλάδα


Μία άκρως συναυλιακή χρονιά ετοιμάζεται να διανύσει η χώρα μας. Η συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο είναι δεδομένα, δεκάδες καλλιτέχνες άρχισαν ήδη να εμφανίζονται σε διάφορους χώρους, ενώ διάσημα ονόματα μένει να επιβεβαιώσουν την άφιξή τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα Νέα, προς επιβεβαίωση είναι οι συναυλίες των Rihanna, Ρόμπι Γουίλιαμς, Βlack Εyed Ρeas, Εminem, Lady Gaga, Pearl Jam, Μarc Αlmond, Νorah Jones, Rammstein, Όζι Όζμπορν και Έλβις Κοστέλο!

Μέχρι να επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αφίξεις, οι Ρuppini Sisters εμφανίζονται στο Gazarte (8-9 Ιανουαρίου), ο Κουβανός πιανίστας Οmar Sosa με τους Αfreecanos Quartet, επίσης, στο Gazarte (15-16/1), ο Βρετανός DΜΧ Κrew στο Bios (8/1) και οι Draconian στο An Club (9/1).

Παράλληλα, στις 17/1 εμφανίζεται στο Bios o Darryl «DΜC» ΜcDaniels των θρυλικών RUΝ DΜC, οι Stranglers έρχονται σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη (21/1 Πάτρα, 22/1 «Fuzz», 23/1 Θεσσαλονίκη «Βlock 33») και οι Μy Dying Βride στις 31/1 στο «Gagarin».

Η Laura Vane & the Vipertones θα εμφανίζεται από τις 5 ώς τις 11/2 στο Ηalf Νote, η Patricia Κaas φέρνει το Κabaret της στο Βadminton (6/2), ενώ το ίδιο βράδυ στο Gagarin θα τραγουδήσουν oι Uriah Ηeep. Την επομένη θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη (Block 33).

Η νύχτα είναι μεγάλη (6/2) και για όσους θέλουν να συνεχίσουν Claude Challe και DJ Ravin ανεβαίνουν στο «Galaxy Βar» μαζί με τα ντεκ τους. Σκληρά και δυνατά οι Γερμανοί Gamma Ray στη Λιοσίων (Gagarin 19/2 και την επομένη στο Βlock 33 Θεσσαλονίκη).

Επίσης, έρχεται για δύο συναυλίες ο Richard Ηawley (19 Φεβρουαρίου στο Radio City στη Θεσσαλονίκη και 20 στην Αθήνα σε χώρο που θα ανακοινωθεί).

Έρχονται, ακόμα, η μπάντα του Ρόρι Γκάλαχερ (Rodeo, 26 και 27/2), ο Ιan Βrown (26/2 Βlock 33 και 27/2 Fuzz), οι Gathering (Gagarin, 28/2), η Έμα Σάπλιν (ΜΜΑ, 6 Μαρτίου), οι Αυστραλοί Triffids (23 Απριλίου στο Gagarin).

Προβλέπεται, επίσης, ένα άκρως metal καλοκαίρι με τους Μetallica, Αnthrax, Slayer και Μegadeath, ενώ στις 9 ή 10 Ιουλίου ο Μανού Τσάο θα «κλείσει» το Rockwave Φεστιβάλ στη Μαλακάσα.

Οι χώροι

* «Gagarin», Λιοσίων 205, τηλ. 210-8547600-1
* «Fuzz», Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Πειραιώς και Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 6985-555081
* «Rodeo», Χέυδεν 34, τηλ. 210-8814702
* «Gazarte», Βουτάδων 32, Γκάζι, τηλ. 210-3460347
* «Ηalf Νote Jazz Club», Tριβωνιανού 17, τηλ. 210-9213360
* «Βios», Πειραιώς 84, τηλ. 210-3425335
* «Αn Club», Σολωμού 13, τηλ. 210-3305056

Θεσσαλονίκη

* «Βlock 33», 26ης Οκτωβρίου, τηλ. 2310-533533
* «Ράδιο Σίτυ», Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310-824.970.

Newsroom ΔΟΛ

Πάγωσαν τα πάντα στην Κίνα εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοκαιρίας


Τον δριμύτερο χειμώνα των τελευταίων ετών ζουν οι κάτοικοι της Κίνας. Ο υδράργυρος βρίσκεται σταθερά υπό το 0, οι δρόμοι έχουν παγώσει, ενώ το Σαββατοκύριακο παρέλυσαν οι συγκοινωνίες.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η θερμοκρασία στα βόρεια της Κίνας θα πέσει ακόμα και στους -32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Πεκίνο ο θα φθάσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι αρχές έχουν επιστρατεύσει ειδικά μηχανήματα, αλλά και πολίτες για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των παγωμένων δρόμων και αρτηριών.

Οι κάτοκοι στις βόρειες περιοχές της Κίνας επέστρεψαν στη δουλειά τους έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τις πόλεις τους το Σαββατοκύριακο, παραλύοντας τους αυτοκινητόδρομους και προκαλώντας τη ματαίωση πολλών πτήσεων.

«Οι χαμηλές θερμοκρασίας και οι παγωμένοι δρόμοι αναμένεται να επηρεάσουν την τοπική κυκλοφορία σήμερα» τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης Κυκλοφορίας του Πεκίνου, Σονγκ Ζιανγκούο, μιλώντας στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το κρύο θα προκαλέσει προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως είχε συμβεί σε πολλές περιοχές στη Νότιο Κίνα το 2008.

Όμως, η κακοκαιρία είναι πιθανόν να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών στα τρόφιμα, σε καθυστερήσεις πτήσεων και να εμποδίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλά καταστήματα και εταιρείες στο Πεκίνο και άλλες πόλεις, για ορισμένες ημέρες.

Επίσης, λόγω του ψύχους ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου, καθώς το τελευταίο δίμηνο -λόγω της αφύσικα παρατεταμένης κακοκαιρίας- έχουν σημειωθεί διακοπές, καθώς τα δίκτυα παροχής προσπαθούν να ικανοποιήσουν τη μεγάλη ζήτηση.

Στα λευκά έχει ντυθεί και το μεγαλύτερο μέρος της κορεατικής χερσονήσου, με τις πυκνές χιονοπτώσεις της σημερινής ημέρας να έχουν προκαλέσει προβλήματα κατά την ώρα αιχμής στη Σεούλ και χάος κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα του έτους.

Περίπου 17 εκατοστά χιονιού είχαν πέσει μέσα σε τέσσερις ώρες.

Στο αεροδρόμιο Γκίμπο, 90 πτήσεις εσωτερικού ματαιώθηκαν και στο διεθνές αεροδρόμιο Ιντσέον άλλες τέσσερις πτήσεις ματαιώθηκαν και σε περίπου 40 άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις.

Στην πόλη της Σεούλ, 3.500 υπάλληλοι και 1.200 οχήματα κινητοποιήθηκαν για να καθαρισθούν οι δρόμοι.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό