" ********* Kακοκαιρία αναμένουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις περισσσότερες περιοχές τις χώρας. Θα θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο μήνα με χειμωνιάτικο σκηνικό.****Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου, στις περιοχές Λυκότρυπα (Κάτω Αχαρνές) και Πύργος Βασιλίσσης, τέθηκαν από σήμερα, Πέμπτη, σε λειτουργία.****Iσορροπία τρόμου στην Ουκρανία, αναπτύσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι Ρώσσοι στα πρότυπα δράσης ανάλογα με αυτά στην Γεωργία**** Σέντρα στα γήπεδα της Super League με φόντο το ντέρμπυ των αιωνίων.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Τον Αύγουστο έτοιμος ο σταθμός Νομισματοκοπείου


Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τον Αύγουστο θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, κατά την επιθεώρηση των έργων του Μετρό στον Άλιμο, το πρωί, μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή .
Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, οι σταθμοί του Μετρό στον Χολαργό, το Χαϊδάρι, την Ανθούπολη και το Περιστέρι θα δοθούν στο κοινό στο τέλος του έτους, ενώ την άνοιξη του 2010 θα λειτουργήσουν οι σταθμοί στο Ελληνικό, τον Άλιμο, την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη.
Ο κ. Καραμανλής, από την πλευρά του, τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στο Μετρό και τις επεκτάσεις του, αλλάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη. Όσοι επενδύουν στην άρνηση και στην ισοπέδωση έχουν μείνει στο χθες. «Η Ελλάδα αλλάζει, πάει μπροστά, και αυτή είναι η αλήθεια των έργων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.


Πηγή: ΑΝΤ1

Είδαμε και μας άρεσε....




Οι αυξημένες ανάγκες για νερό, σε συνδιασμό με την αλλαγή του κλίματος και την συνεχόμενη μείωση των βροχοπτώσεων, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να προσπαθεί να μειώσει την κατανάλωση νερού, χωρίς όμως και να είναι εις βάρος του βιοτικού του επιπέδου.
Μια τέτοια απλή και οικονομική κίνηση είναι οι συλλέκτες βρόχινου νερού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα.

Έναν τέτοιο βρήκαμε και μάλιστα με μεγάλη χωρητικότητα 100 και 200 λίτρων.
Συνδέονται εύκολα και κάνουν οικονομία οχι μόνο σε έναν πολύτιμο φυσικό πόρο όπως είναι το νερό αλλά και στην τσέπη μας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδω..>>> http://www.eurosale.gr/itmcat.php?catkey=2838

Πρωτότυπες προτάσεις για εξοικονόμηση νερού


Όλα τα σπίτια και κτίρια γενικότερα, θα πρέπει να εξοπλιστούν με χαμηλού κόστους συσκευές εξοικονόμησης νερού, λέει ο ομογενής πολιτικός Γιάννης Πανταζόπουλος, ο οποίος είναι προεδρεύων της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους.
Η επιτροπή κατέθεσε πόρισμα της έρευνάς της για το πώς η Βικτώρια μπορεί να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα τη λειψυδρία.
Μια τις προτάσεις του ομογενή πρώην υπουργού προς την κυβέρνηση είναι σπίτια που δεν διαθέτουν συσκευές εξοικονόμησης νερού να μη μπορούν να πωληθούν!
Ο ομογενής βουλευτής είπε ότι η Βικτώρια θα πρέπει να πάψει να εξαρτάται από την ποσότητα των ετήσιων βροχοπτώσεων και να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση συσκευών που εξοικονομούν νερό και οι οποίες είναι χαμηλού κόστους, όπως ειδικές βρύσες ντους, αλλά και ντεπόζιτα αποθήκευσης του βρόχινου νερού.
«Πάνω από 450 δισεκατομμύρια λίτρα βρόχινου νερού χάνονται κάθε χρόνο», είπε ο κ. Πανταζόπουλος «και παρά το γεγονός ότι η μονάδα αφαλάτωσης και η κατασκευή του αγωγού που θα διασχίζει την Πολιτεία μπορούν να βοηθήσουν στη μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος, αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να λάβουμε δραστικότερα και υποχρεωτικά μέτρα», είπε ο κ. Πανταζόπουλος.


Πηγή: ΑΝΤ1

Σκάνδαλο στον Καναδά λόγω αφηρημάδας?

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στα κυβερνητικά κλιμάκια του Καναδά, καθώς την περασμένη εβδομάδα ένας μυστικός φάκελος για την Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας του Καναδά ξεχάστηκε στα δημοσιογραφικά γραφεία του καναλιού CTV, όταν η υπουργός φυσικών πόρων Λίζα Ράιτ βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό να μιλήσει για το ζήτημα.
Η κυβέρνηση, που έστειλε υπάλληλο να περισυλλέξει το ξεχασμένο άκρως απόρρητο υλικό, θα κάνει διοικητική έρευνα να αναζητήσει τον φταίχτη για την ανεπίτρεπτη αφηρημάδα.
Τα μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν πως η Οττάβα έχει ρίξει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα έχει πει δημόσια στον γηρασμένο αντιδραστήρα ραδιοϊσοτόπων του Τσοκ Ρίβερ.
Η γκάφα της υπουργού φυσικών πόρων δεν ήταν μόνο ότι ξέχασε τα έγγραφα αλλά το γεγονός πως ούτε καν τα αναζήτησε εκ των υστέρων επί μια εβδομάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Τσοκ Ρίβερ, που παράγει το ένα τρίτο των ραδιοϊσοτόπων της παγκόσμιας παραγωγής έχει κλείσει τρείς φορές και παρά τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Καναδά εξακολουθεί να παραμένει κλειστός.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Γυναίκες VS Άντρες


Οι γυναίκες έχουν ένα χρωμόσωμα που τις διαφοροποιεί από τους άντρες.

Παρακάτω ακολουθούν οι διαφορές.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Μυριζουν ιδρωμενα αθλητικα παπουτσια απο 300 μετρα αποσταση.

ΑΝΤΡΕΣ
Τα μυρίζουν μόνο κάτω απο την μύτη τους και μονο αν δεν ειναι τα δικα τους.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Θεωρουν οτι 2 τα ξημερωματα ειναι η καλυτερη ωρα να μιλησετε για την σχεση σας.

ΑΝΤΡΕΣ
Απλα κοιμονται οπως ολος ο νορμαλ κοσμος


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Εχουν ενσωματωμενο ημερολογιο στον εγκεφαλο και θυμουνται ολες τις επετειους γενεθλεια κλπ.

ΑΝΤΡΕΣ
Θυμουνται τελεια ολες τις τελικες ταχυτητες εξωτικων αυτοκινητων που δεν θα αποκτησουν ποτε.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Οταν λες πηρα νεο αμαξι δεν ρωτανε μαρκα , αλλα τι χρωμα το πηρες λες και ειναι τσαντα/παπουτσι.

ΑΝΤΡΕΣ
Ρωτανε φυσιολογικα την μαρκα και το μοντελο μαζι με την τιμη φυσικα


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Τους δειχνεις μια εβδομαδα πως δουλευει το GPS και τελικα αφου δεν καταλαβουν τιποτα σε ρωτανε απο που περνεις τηλεφωνο και στελνεις μηνυματα.

ΑΝΤΡΕΣ
Απλα το χρησιμοποιουν


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Οταν χαθουν ρωτανε που πανε.

ΑΝΤΡΕΣ
Δεν ρωτανε ποτε και τριγυρνανε μεχρι να σωθει η βενζινη απο το ρεζερβουαρ λεγοντας καπου εδω ειναι.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Αν τις ρωτησεις να προσανατολιστουν με χαρτη, πυξιδα, οδους κλπ, ειναι αδυνατον, προσανατολιζονται τελεια και σε κατευθυνουν με βαση τα εμπορικα καταστηματα π.χ (στριβεις δεξια στο ΖΑΡΑ, πας ευθεια βρισκεις το ΦΩΚΑ, στριβεις απο τον ΗΟΝDO και μπροστα σου το GOLDEN HALL.)

ANTΡΕΣ
Σου λενε που και με 2 λογια .
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Εχουν εμφυτο ταλεντο να μην μπορουν να χωρεσουν ενα φιατακι σε αδεια θεση που χωρανε 3 νεκροφορες.
ΑΝΤΡΕΣ
Παρκαρουν με την μια


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Θυμουνται οτι εχουν φορεσει με καθε λεπτομερεια τα τελευταια 10 χρονια

ΑΝΤΡΕΣ
Δεν θυμουνται τι φορεσαν εχθες εκτος και αν το δουν πεταμενο στο πατωμα.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Χρησιμοποιουν το sex για να πετυχουν τον σκοπο τους

ΑΝΤΡΕΣ
Ο σκοπος τους ειναι το ιδιο το sex



Kαθε ομοιωτητα με υπαρκτα προσωπα ειναι καθαρα συμπτωματικη και δεχομαστε και αλλες παρατηρησεις σχετικες με το θεμα.

Βοηθεια μας....

Eίδαμε και μας άρεσε...


Sony RHT-G950: Kρυμμένο ηχοσύστημα


Πόσες φορές δεν έχουμε σιχτηριάσει με τα καλώδια σύνδεσης στο home cinema, τα καλωδια της κεραίας, των scart, rca, hdmi και δεν συμμαζεύεται. Ε λοιπόν, η SONY τα συμμάζεψε όλα μαζί σε ένα έπιπλο.

Έχει ενσωμτωμένο ένα πλήρες πολυκάναλο σύστημα surround πρσφέροντας την ηχητική απόλαυση ενός home cinema. Ενσωματώνει ήχο 5.1 με συνολική ισχύ 470 Watt.

Ιδανικό για τηλεοράσεις 40"-46".


Πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού των μονοπατιών στη Σίκινο


Προσφέρουν λύσεις εκεί που η πολιτεία και οι τοπικές κοινότητες δεν μπορούν να παρέμβουν. Καθαρίζουν από τους θάμνους και τα αγριόχορτα τα καλντερίμια των μικρών νησιών του Αιγαίου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν συνεργεία και παίρνουν μέρος σε βάρδιες εθελοντικής πυροφύλαξης στην Πάρνηθα.

Για τον Ελληνικό Πολιτιστικό Ορειβατικό Σύλλογο Φυλής ο λόγος, ο οποίος, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, έτσι κι εφέτος, κάνει πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον και την ανάδειξη της παραδοσιακής μας κληρονομιάς.
Από τις 25 του τρέχοντος μηνός έως και τις 5 Αυγούστου οργανώνει πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού μονοπατιών στη Σίκινο, ενώ από την 1η Μαϊου τα μέλη του έχουν αρχίσει τις εθελοντικές νυχτερινές βάρδιες πυροφύλαξης στην Πάρνηθα.
Οι καθαρισμοί, εν όψει του καλοκαιριού, σε μικρά νησιά του Αιγαίου από τον ΕΠΟΣΦ, έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και πριν από τη Σίφνο, τα μέλη του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην Αμοργό, στη Χάλκη και στη Νίσυρο.
Τα άτομα που πήραν μέρος στο εθελοντικό πρόγραμμα, εκτός από καθαρά καλντερίμια, άφησαν στους κατοίκους των νησιών αυτών την αίσθηση ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την προστασία και τη διατήρηση της παραδοσιακής μας κληρονομιάς.
Φέτος, όπως λένε, φιλοδοξούν να πράξουν το ίδιο και στη Σίκινο, όπου θα βοηθήσουν στην προστασία και στη συντήρηση των παλαιών καλντεριμιών, ώστε τα «ανθρώπων έργα» να στέκουν εκεί σαν μάρτυρες μιας άλλης εποχής.
Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί σε καλντερίμια μήκους 8,5 χιλιομέτρων. Παράλληλα, θα οργανώνονται μικρές απογευματινές πεζοπορίες έως το χείλος των ψηλών βράχων, πολιτιστικά δρώμενα και θα συμμετέχουν σε παραδοσιακά πανηγύρια. Οσον αφορά τις εθελοντικές νυχτερινές βάρδιες πυροφυλάξεως της Πάρνηθας, θα διαρκέσουν έως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, την 30ή Οκτωβρίου.
Οι βάρδιες αρχίζουν από τις 7.30 και τις 11 το βράδυ, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. Στο πυροφυλάκιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τη Φυλή, οι εθελοντές μεταφέρονται με νεοαποκτηθέν τζιπ του Συλλόγου.


Δεκάδες νεκρά περιστέρια στη Σχολή Ευελπίδων



Με δεκάδες νεκρά περιστέρια γέμισε χθες το πάρκο της Σχολής Ευελπίδων, γεγονός που σκόρπισε τη φρίκη και τον αποτροπιασμό στους κατοίκους της περιοχής.
Οπως φαίνεται, τα περιστέρια βρήκαν τον θάνατο από δηλητήριο, ενώ το χθεσινό περιστατικό είχε επαναληφθεί στο ίδιο σημείο στις αρχές Μαϊου. Τότε, περίπου 100 περιστέρια είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι κάτοικοι δήλωναν πως έβλεπαν τα άτυχα πουλιά να πέφτουν ένα ένα από τα δέντρα.


Πηγή: www.ethnos.gr

Πρόγραμμα διακοπών με εργασία για την προστασία της φύσης


Το... τερπνόν μετά του ωφελίμου προσφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, η οποία καλεί όσους το επιθυμούν να συνδυάσουν θερινές διακοπές και εθελοντική εργασία για την προστασία της ελληνικής φύσης συμμετέχοντας στα προγράμματα οικολογικής δράσης που διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας με ένα ημερήσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρωινή εργασία, συζητήσεις, περιηγήσεις από επιστημονικό προσωπικό, εκδρομές και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα.

Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση και τη συμμετοχή των εθελοντών στις παραπάνω δραστηριότητες. Φέτος τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε τρεις σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ελλάδας, στις Πρέσπες, στην παραλία Σεκανίων της Ζακύνθου με τις χελώνες caretta caretta και στο δάσος της Δαδιάς στον Εβρο.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/